Joanna Mirska-Żółkiewska | REWITALIZACJA BULWARU RODŁA
262
post-template-default,single,single-post,postid-262,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

REWITALIZACJA BULWARU RODŁA

Projektuje się ciągi piesze i miejsce wypoczynku na samym końcu bulwaru Rodła przy ujściu Rudawy. Teren ten zostanie poddany rewitalizacji celem zaakcentowania końca drogi i udostępnieniu go mieszkańcom i turystom. Projektuje się modularne ławki zwrócone w dwie strony: z widokiem na Wawel i ku zachodowi. Ławka skierowana na zachód będzie „wbijać’ się w ziemię w formie grzebienia, z pomiędzy którego będą wyrastać kwiatki – ma to symbolizować kierunek ku terenom wiejskim, gdzie siadając na ławce widzi się głównie przyrodę. Dla kontrastu ławka z widokiem na Wawel (ku terenom miejskim), będzie otwarta na mały placyk.

Faza realizacji
Projekt koncepcyjny

Typ obiektu
Mała architektura

Lokalizacja
Kraków